Бульон с пилешко и топчета от кайма

(Известната арменска супа „Арганак”)
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут
6 ч. ч. вода
1 морков
1 глава лук
1 жълтък
сокът от 1/4 лимон
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за топчетата:
150 г фино смляно телешко месо
1 глава лук
1 с. л. сварен ориз
2 с. л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бульон с пилешко и  топчета от кайма

Пилешкото месо се слага в касерола. Залива се с водата и се вари, като се отпенва. След като спре да пуска пяна, се добавят лукът, нарязан на полумесеци и морковът – на шайби. Вари се до готовност.

 


2
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 2

После месото се изважда и се нарязва на кубчета. Бульонът се прецежда през марля и се връща в тенджерата (зеленчуците се изхвърлят).

 


3
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 3

Лукът за топчетата се нарязва наситно и се запържва в зехтина. Оставя се леко да се охлади и се добавя към смесените в купа кайма, ориз, нарязания наситно магданоз, сол и черен пипер.

 


4
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 4

Оформят се малки топчета, слагат се в горещия бульон и се сваряват.

 


5
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 5

Жълтъкът се разбива с лимоновият сок, изсипва се един черпак от бульона, за да се темперира,  и застройката се сипва във супата. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 6

В чиния се слага от нарязаното пилешко месо и се залива със супата. Поръсва се с магданоз и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: