Бульон с галушки от пилешко месо

Рецепта от книга на Теодора Пейкова
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2012
Бульон с галушки от пилешко месо
 
Необходими продукти:
1 пиле
2 яйца (размер L)
50 г глава целина
2 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
100 г пшеничен грис
100 мл животинска сметана
2 стръка мащерка
2 стръка розмарин
1/4 връзка магданоз
1 дафинов лист
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
1 лимон за гарниране
пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бульон с галушки от пилешко месо

Пилето се сварява, заедно с мащерката, дафиновия лист, розмарина, магданоза и целината, нарязана на кубчета.

 


2
Бульон с галушки от пилешко месо 2

Бульонът се прецежда, билките и целината се отстраняват, а месото се нарязва на дребни парчета.

 


3
Бульон с галушки от пилешко месо 3

Грисът се залива с 200 мл от горещия бульон и се оставя да набъбне. После към него се прибавят месото, яйцата, скилидките чесън, стрити на паста, лютия пипер, наситнения пресен лук, сол и черен пипер.

 


4
Бульон с галушки от пилешко месо 4

Разбърква се до хомогенизиране и се оформят галушки с помощта на потопени в студена вода лъжици.

 


5
Бульон с галушки от пилешко месо 5

Останалият бульон се кипва, после огънят се намалява и в него се пускат галушките. Варят се около 10 минути. Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Огънят се засилва и щом бульонът кипне, съдът се сваля от котлона.

 


6
Бульон с галушки от пилешко месо 6

В купи се слагат от галушките, налива се от бульона и всяка порция се поднася с нарязан магданоз и резенчета лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Лора и Стоян,поздравления за хубавото предаване и вкусните идеи! Сайтът ви също изглевда добре, но му липсва основното - няма възможност потребителя да създаде собствен списък с любими ваши рецепти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: