Бульон от пармезан с печено яйце

Вкусен и ароматен
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г корички от сирене „Пармезан“
1/2 връзка магданоз
2 дафинови листа
1 глава лук
3 скилидки чесън
4 филии бял хляб
4 яйца
20 г сирене „Пармезан“
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бульон от пармезан с печено яйце
Коричките от пармезана се слагат в тенджера, заедно с нарязания лук, дафиновите листа, стръковете магданоз и 2 скилидки смачкан чесън. Заливат се с литър и половина вода и се готвят 1 час на умерен огън.
2
Бульон от пармезан с печено яйце 2
След това бульонът се прецежда и се посолява.
3
Бульон от пармезан с печено яйце 3
Филиите хляб се намазват със зехтин и се запичат в загрята на 200 градуса фурна без вентилатор, докато станат златисти – за около 10 минути. Изваждат се от фурната и се натъркват с чесън.
4
Бульон от пармезан с печено яйце 4
Всяка филия се поставя в огнеупорна купичка за супа. Купичките се слагат в тава. Във всяка купичка се чуква по едно яйце и се поръсва с настърган пармезан и черен пипер.
5
Бульон от пармезан с печено яйце 5
Бульонът се разпределя в купичките и се пече около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Изваждат се и се поднасят веднага.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: