Булгур пилаф с патладжан и карначета

Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г карначета
400 г булгур
100 г сирене
3 домата (500 г)
1 патладжан (300 г)
1 глава лук (100 г)
1 кубче зеленчуков бульон
8 с. л. зехтин
6 листа пресен босилек
2 щипки канела


Начин на приготвяне:
1
Булгур пилаф с патладжан и карначета
Карначетата се оформят като спирали, нанизват се на шишове и се пекат 15-20 минути в предварително загрята на горно печене на 220 градуса фурна.
2
Булгур пилаф с патладжан и карначета 2
Патладжанът се нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок. След 15 минути се изплаква и се подсушава.
3
Булгур пилаф с патладжан и карначета 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2-3 минути в предварително загретия зехтин. Добавят се патладжанените кубчета. Подправя се с канела, сол, изсипват се нарязаните на кубчета домати.
4
Булгур пилаф с патладжан и карначета 4
Подправя се с канела, сол, изсипват се нарязаните на кубчета домати.
5
Булгур пилаф с патладжан и карначета 5
Изчаква се, докато течността почти се изпари, и се добавя булгурът. Наливат се 600 мл гореща вода, стрива се бульонът. Оставя се да къкри на тих огън.
6
Булгур пилаф с патладжан и карначета 6
Ястието се сервира, като всяка порция се поръсва с настъргано сирене и наситнен босилек и се поставя по едно карначе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: