Булгур пилаф с патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2004
Булгур пилаф с патладжан
 
Необходими продукти:
3 патладжана
250 г булгур
2 стръка пресен чесън
2 домата
1 к. ч. зехтин
копър и магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Булгур пилаф с патладжан
Патладжаните се нарязват на филии, поръсват се със сол и се оставят да се изцедят.
2
Булгур пилаф с патладжан 2
Булгурът се изплаква и се отцежда. Чесънът се нарязва надребно, а доматите и патладжаните – на кубчета.
3
Булгур пилаф с патладжан 3
Патладжанът се запържва в сгорещения зехтин, добавят се чесънът и доматите и се пържи около 1 минута на силен огън. След това се слага булгурът, леко се запържва и се залива с 200 мл гореща вода. Посолява се, оставя се да къкри 5 минути и накрая се овкусява с копъра и магданоза. По желание може да се гарнира с нарязан на кубчета кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: