Булгур пилаф с леща и сусамов тахан

Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г леща
2 ч. л. мед
1 скилидка чесън
7-8 стръка магданоз
2 с. л. сусамов тахан
1-2 с. л. балсамов оцет
7-8 с. л. зехтин
2 стръка магданоз
1 глава лук
2 домата
200 г булгур
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Булгур пилаф с леща и сусамов тахан
Лещата се сварява в съотношение с водата 1 към 4. Булгурът се изплаква.
2
Булгур пилаф с леща и сусамов тахан 2
Нарязаният на ивички лук се запържва в загрят в тенджерка зехтин. След 3-4 минути се добавя булгурът, пържи се 1-2 минути. Налива се сварената леща заедно с водата. Посолява се и ври на тих огън 5-6 минути. (Ако булгурът не е добре сварен, се долива вода.)
3
Булгур пилаф с леща и сусамов тахан 3
Доматите се нарязват на кубчета и се поливат с балсамов оцет, посоляват се, разбъркват се с наситнения магданоз.
4
Булгур пилаф с леща и сусамов тахан 4
Сусамовият дресинг се приготвя, като лимоновият сок се смесва със сусамовия тахан, меда, солта. Налива се 1 с. л. вода. Разбърква се с вилица, добавят се наситнените чесън и магданоз.
5
Булгур пилаф с леща и сусамов тахан 5
Сервира се, като във всяка порция около булгур пилафа се нареждат овкусени домати и се полива със сусамовия дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: