Бугаца

Гръцка баница с крем
Източник: Nadejda Stefanova Georgieva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.12.2016
Бугаца
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
150 г краве масло

за крема:
1 л прясно мляко
1 ч. ч. грис
1 ч. ч. захар
60 г краве масло
2 ванилии
портокалови или лимонови кори (за аромат)


Начин на приготвяне:
1
Приготвяме крема, като сваряваме млякото, след което намаляваме силата на огъня, за да не загори кремът и добавяме захарта и грисът, като бъркаме непрекъснато.
2
Когато кремът се сгъсти, дърпаме съда от котлона и слагаме маслото, портокаловите корички и ванилията.
3
Във форма за торта редим половината от корите, като ги намазваме с предварително разтопеното масло (корите трябва да излизат от формата).
4
Изливаме крема, прегъваме краищата на корите навътре и покриваме с останалите кори, като ги мажем с масло.
5
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до зачервяване – около 30-35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2017
Какъв е грамажа на корите за баница?
2.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2016
Много вкусен и бърз десерт. Сложих семенцата на половин шушулка ванилия и кората на две мандарини. Може би трябваше да запека още малко, след като свалих ринга.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Изглежда много апетитно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: