Будай салатасъ

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2004
Будай салатасъ
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. жито
2 червени чушки
2 стръка зелен лук
1 домат
3–4 стерилизирани аспержи
50 г царевица
2 филета (50–60 г) пушена сьомга
1 с. л. горчица
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. оцет
1 ч. л. песто
1/2 ч. л. захар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Будай салатасъ
Житото се залива с вода и се оставя да престои една нощ, за да набъбне, след което се сварява. Прецежда се и се оставя да изстине.
2
Будай салатасъ 2
Чушката, лукът и сьомгата се нарязват на много ситно. Доматът се обелва и се нарязва на малки кубчета, а аспержите – на тънки колелца.
3
Будай салатасъ 3
Сосът се приготвя, като горчицата постепенно се смесва с олиото, след което се добавят останалите продукти.
4
Будай салатасъ 4
В купа се смесват житото, по 1 с. л. от нарязаните чушки, зелен лук, аспержи, домати, част от сьомгата. Прибавят се царевицата и 3 с. л. от соса и всичко се разбърква добре.
5
Будай салатасъ 5
В средата на порционна чиния се поставя малка кръгла форма (може и празна консервена кутия). Около нея се подреждат пролетни листа (рукула, спанак, киселец). По ръба на формата се нареждат лентичките филе от риба, а вътре се слагат нарязаните и овкусени зеленчуци. Притиска се добре с лъжица, прибират се “висящите” краища на рибата, отново се притиска с лъжица и накрая формата се маха.
6
Будай салатасъ 6
Преди сервиране се полива с останалия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: