Брюкселско зеле с кайма на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2010
Брюкселско зеле с кайма на фурна
 
Необходими продукти:
700 г брюкселско зеле
350 г кайма
150 г моркови
1 глава лук
250 г домати
40 мл зехтин
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
150 г кашкавал
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковите се режат наситно и се запържват 4–5 минути в зехтина. Температурата се намалява на половина и се добавя каймата. Бърка се енергично, за да стане на еднакви по големина трохи, и се задушава още 5 минути.
2
Поръсва се червеният пипер и след като си пусне аромата, се добавят нарязаните надребно домати. Сместа се задушава 6–7 минути. След това се прибавят доматеното пюре, сол и пипер и 200 мл вода и се оставя да къкри 20–25 минути.
3
Зелето се бланшира в подсолена вода 3–4 минути и се прибавя към сместа с каймата, разбърква се и се пресипва в намаслен съд.
4
Отгоре се настъргва кашкавалът и се пече на 200 градуса до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
Много вкусно се получи, въпреки че малко я преправих - не сложих кашкавал и масло, заради мазнините, само зехтин и добавих няколко подправки по мои вкус :) стана да си оближеш пръстите :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: