Брюкселско зеле по азиатски

Като гарнитура, предястие или мезе за чаша вино
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 09.11.2017
Брюкселско зеле по азиатски
Брюкселско зеле по азиатски
Брюкселско зеле по азиатски
Брюкселско зеле по азиатски
 
Необходими продукти:
12 бр. брюкселско зеле (около 250-300 г)
1 червена люта чушка
1 пръст корен от джинджифил
2 скилидки чесън
1 щипка сусам (за декорация)

за дресинга:
3 с. л. сусамово олио
2 с. л. соев сос тамари (или обикновен соев сос)
1 с. л. кленов сироп (или агаве)


Начин на приготвяне:
1
Разполовете брюкселските зелки, като преди това отстраните горните им листа.

2
Нарежете чесъна, джинджифила и лютата чушка.

3
Смесете всички съставки за дресинга и ги разбийте в подходящ съд (аз използвам малък буркан, за да мога да разбия съставките добре, като в коктейлен шейкър).
4
Загрейте тиган на средна температура и изсипете в него половината дресинг.
5
След това добавете чесъна, лютата чушка и джинджифила.
6
Бъркайте, докато течността се изпари, след което добавете брюкселското зеле.
7
Сипете и остатъка от дресинга.
8
Гответе още около 5 минути, при постоянно разбъркване. Брюкселското зеле трябва да омекне, но не и да загори.


Съвети:
Вместо сусамово олио може да използвате и друг вид растителна мазнина, подходяща за топлинна обработка.

Алтернативен начин за приготвяне на ястието е на фурна. За мен това е идеалният вариант. Загрейте фурната на 160 градуса. Сложете брюкселското зеле. Може да добавите червен пипер и нарязана глава червен лук. В този случай използвайте малко повече мазнина и заменете соевия сос със сол. Кленовият сироп тук също е по избор - не е задължителен, но аз го харесвам, защото балансира горчивия вкус на брюкселското зеле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: