Брускети с пилешки дробчета и ябълки

Атрактивно и бързо за приготвяне предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешки дробчета (охладени)
100 г бекон „Панчета“
1 червена ябълка
2 с. л. зехтин
30 мл десертно червено вино
40 г краве масло
1 стрък мащерка
1 скилидка чесън
8 филии хляб
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Брускети с пилешки дробчета и ябълки

Филийките се слагат в сгорещен грил тиган, заливат се с 1 с. л. от зехтина и се запичат от двете страни. Изваждат се и се натриват със скилидката чесън, потопена в сол.

 


2
Брускети с пилешки дробчета и ябълки 2

Беконът се нарязва на малки кубчета. Ябълката се обелва и се нарязва на 8 лодки, дробчетата се почистват и се нарязват, ако са големи. В съд с незалепващо покритие с останалия зехтин се запържва беконът за 3–4 минути.

 


3
Брускети с пилешки дробчета и ябълки 3

След като започне да си променя цвета, се сипват дробчетата, слагат се маслото и ябълките, и се пържат на силен огън до готовност (4–5 минути). Подправя се с мащерката.

 


4
Брускети с пилешки дробчета и ябълки 4

Деглазира се с виното и се овкусява със сол и черен пипер.

 


5
Брускети с пилешки дробчета и ябълки 5

Дробчетата и ябълките се подреждат върху филийките и се поднасят.


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 8 филийки с дробчета, предвидени са по 2 в порция.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: