Брускети с пастет от охлюви

Лора и Стоян готвят с Димитър Димитров от с. Сусам, Хасковско
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2011
Брускети с пастет от охлюви
 
Необходими продукти:
1/2 кг бланширани охлюви
1 глава лук
4 скилидки чесън
70—80 г бекон
125 г краве масло
1 с. л. зехтин
50 мл коняк
2 стръка прясна мащерка
1 стрък джоджен
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
20 г хайвер от лъмфиш (червен)
100 г сирене „Пармезан”
листа джоджен

за брускетите:
1/2 ц франзела
1 с. л. краве масло
3 стръка пресен джоджен


Начин на приготвяне:
1
Брускети с пастет от охлюви

Охлювите се варят 2 часа, като се отпенват. След това се отцеждат. Лукът, чесънът и беконът се нарязват наситно. Запържват се в маслото и зехтина и се уставят да се задушат на умерен огън.


2
Брускети с пастет от охлюви 2

Слагат се охлювите и се налива конякът. Овкусява се със сол, черен пипер, мащерка и джоджен и се разбърква.


3
Брускети с пастет от охлюви 3

Всичко се пасира.


4
Брускети с пастет от охлюви 4

Франзелата се нарязва на тънки филийки и се пече във фурната, докато стане хрупкава. Брускетите се намазват със смес от маслото и джоджена.


5
Брускети с пастет от охлюви 5

Пармезанът се настръгва и в сгорещен тиган се насипва във форма на кръгчета. Оставя се да се запече на умерен огън. Когато отдолу хване коричка, се обръща с шпатула.  Изважда се върху хартия.


6
Брускети с пастет от охлюви 6

С лъжици се оформят топки от пастета и се слагат върху брускетите. Отгоре се пставя от чипса от пармезан и малко хайвер. Украсява се с листа джоджен.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: