Брускети с миди и гъби

Перфектно предястие за бяло вино
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2012
Брускети с миди и гъби
 
Необходими продукти:
400 г гъби
200 г миди (ядки)
1 глава шалот
2 скилидки чесън
1 мини багета
1/3 ч. ч. животинска сметана
8 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Брускети с миди и гъби

Багетата се нарязва на филии с дебелина 1 см и се запържва в загрятото масло до златисто-кафяво.


2
Брускети с миди и гъби 2

Филиите се изваждат върху решетка, за да останат хрупкави (маслото се слага на части, при добавянето на филии в тигана).


3
Брускети с миди и гъби 3

Мидите и шалотът се наситняват и се задушават в зехтина за около 5 минути.


4
Брускети с миди и гъби 4

В мазнината от хляба се запържват първо наситненият чесън, а след това и обелените и нарязани на кубчета гъби.


5
Брускети с миди и гъби 5

Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да се сгъсти за 1–2 минути.


6
Брускети с миди и гъби 6

Прибавят се мидите, разбърква се и съдът се сваля от огъня. Сместа се разпределя върху брускетите и се поръсва с наситнения магданоз.

 


 


Съвет: Предястието може да се поднесе и като основно ястие и тогава порциите ще са две.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: