Броколи "Цезар"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г броколи
100 мл зехтин
100 мл олио
4-5 филета аншоа
2 яйца
1-2 скилидки чесън
2-3 с. л. настъргано сирене "Пармезан"
1 с. л. сос "Уорчестър"
2 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Броколи
Броколите се накъсват на розички, поставят се в студена вода и се измиват добре. След това се отцеждат, слагат се във вряща подсолена вода и се бланшират за 2-3 минути. Изваждат се и се отцеждат.
2
Броколи
Яйцата се варят 1 минута. След това се заливат с ледена вода, за да се охладят, и се обелват.
3
Броколи
Обелените яйца, нарязаните скилидки чесън и филетата аншоа се слагат в подходящ съд, поливат се с олио, зехтин, сос "Уорчестър" и горчица и се пасират.

4
Броколи
Броколите се поливат със соса, поръсват се с настърган "Пармезан" и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: