Бриош

Пищен хляб с яйца и мляко
Източник: Nina
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 06.11.2023
Бриош
Бриош
Бриош
Бриош
Бриош
 
Необходими продукти:
20 г жива мая
150 мл прясно мляко
50 г бяла захар
4 яйца
500 г бяло брашно
1 ч.л. сол
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Маята се разбърква с хладкото мляко и захарта. В отделна купа се разбиват 3 яйца.
2
Брашното и солта се пресяват в голяма купа. Прави се кладенче в центъра, изсипват се яйцата и сместа с маята. Замезва се тестото с лъжица, като се взима по малко от брашното.
3
Тестото се премесва на плота, докато спре да се залепва по повърхността. Добавя се по малко меко масло и се меси докато не „попие“. Тестото се оставя в набрашнена купа да втаса, докато удвои обема си.
4
Тестото се премесва леко и се оформя на фитил. Дели се на четен брой парчета (10,12,14).
5
Оформят се на топчета и се подреждат в кръгъл намазнен и набрашнен съд за печене. Оставя се да втаса повторно.
6
Намазва се с разбито яйце и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: