Бретцели

Симпатични солени гевречета
Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая (21 г)
2 ч. л. сол
1 с. л. захар
4 с. л. краве масло
1 жълтък
120 г сода бикарбонат
морска сол за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бретцели
Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Бретцели 2
Маслото се разтопява и се смесва с брашното, шупналата мая, 250 мл вода и солта.
3
Бретцели 3
Замесва се гладко и еластично тесто, което да не се лепи по пръстите. Слага се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Бретцели 4
След това се разделя на 8 части, от които се оформят фитили.
5
Бретцели 5
Всеки фитил се усуква във формата на бретцел.
6
Бретцели 6
Бретцелите се пускат за 30 секунди в 2,5 л кипнала вода, в която е разтворена содата.
7
Бретцели 7
Изваждат се и се прехвърлят в тава, с хартия за печене на дъното. Намазват се с разбития с малко вода жълтък, поръсват се с морска сол и се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2021
Мноооого вкусни
14.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2019
Получиха се страхотно :)
13.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2018
Много добре се получиха :-)
12.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2017
Станаха много вкусни. С типово и пълнозърнесто брашно ги направих и се изтрепахме още топли ги изядохме. :)
11.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Много благодаря за рецепта! Получиха се страхотни! Правих всичко по тази рецепта. Не сложих само сол отгоре заради децата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: