Бретонски десерт

Лесен, бърз и много вкусен френски десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2013
Бретонски десерт
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. захар
4 яйца
500 мл прясно мляко
8 кайсии
2 с. л. коняк
1 с. л. краве масло
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
краве масло за намазване
400 г ванилов сладолед за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Бретонски десерт

4 купички за брюле се намазват с масло и се поръсват с пудра захар.

 


2
Бретонски десерт 2

Кайсиите се разрязват наполовина, костилките се отделят и на дъното на  купичките се слагат по четири половини от плода.

 


3
Бретонски десерт 3

Сухите съставки се смесват и се разбъркват. Добавят се яйцата и се разбърква с телена бъркалка. Прибавят се млякото, разтопеното масло и коняка. Бърка се до хомогенизиране.

 


4
Бретонски десерт 4

Тестото се излива във формите. Купичките се слагат в тава и десертът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30–35 минути.

 


5
Бретонски десерт 5

Оставяя се леко да се охлади (но все още топъл), се изважда от формите. Сервира се с ванилов сладолед.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Интересно и вкусно.
6.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2013
Сия, млякото е 500 мл., използвани са от по-големите купички за крем брюле.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2013
Получи се страхотно!Семейството ми много го хареса! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
на мен също ми се получи много добре макар,че го направих с праскови а не с касйсии.Страхотен десерт
3.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2013
500 мл. прясно мляко ми се вижда много за 4 купички десерт...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: