Бразилски кекс с кокос

С топъл слънчев цвят и великолепен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
230 г краве масло (на стайна температура)
200 г пудра захар
140 г брашно
4 яйца
210 г фино царевично брашно
380 мл кокосово мляко
80 г кокосови стърготини
10 г бакпулвер
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Бразилски кекс с кокос
Жълтъците се отделят от белтъците.
2
Бразилски кекс с кокос 2
Кокосовите стърготини се разбъркват с кокосовото мляко и се оставят да престоят за кратко, за да се напоят.
3
Бразилски кекс с кокос 3
Маслото и пудрата захар се разбиват много добре.
4
Бразилски кекс с кокос 4
Прибавят се жълтъците и отново се разбива.
5
Бразилски кекс с кокос 5
Сипват се брашното, бакпулверът, ванилията и кокосовите стърготини с млякото и се разбива. Прибавя се царевичното брашно и отново се разбива.
6
Бразилски кекс с кокос 6
Добавят се разбитите на сняг белтъци и се разбърква внимателно.

7
Бразилски кекс с кокос 7
Тестото се изсипва във форма за кекс с дупка в средата (с диаметър от 20 см) и се пече около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
8
Бразилски кекс с кокос 8
Готовият кекс се оставя да се охлади и по желание се поръсва с кондензирано мляко и запечени на сух тиган кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2018
Не ми допадна
9.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2017
Вкусен! На мен не ми се ронеше.
8.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2016
Получи се много приятен кекс с кокос. Аз също вместо кондензирано мляко използвах разтопен бял шоколад за украса. Аз успях да нарежа нормални парчета, без да се ронят :)
7.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2015
Вкусен кекс с аромат на кокос! И при мен стана ронлив - трудно беше да се нареже на парчета, но това не попречи да се хапне :) За украса използвах разтопен на водна баня бял шоколад и карамелизиран кокос за поръсване :)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


337 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: