Брауни от леща

Не, няма вкус на леща, а на шоколад и на масло
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2013
Брауни от леща
 
Необходими продукти:
100 г кафява леща
60 г брашно
200 г кафява захар
4 яйца (размер L)
100 г черен шоколад
115 г краве масло
50 г какао
1 ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Брауни от леща

Лещата се сварява с 1 ч. ч. вода до готовност. Охлажда се и се пюрира.

 


2
Брауни от леща 2

Маслото се разтопява. Брашното се смесва с какото.

 


3
Брауни от леща 3

В голяма купа се смесват пюрето от леща, захарта, маслото, яйцата – едно по едно, солта, ванилията и брашното с какаото.

 


4
Брауни от леща 4

Накрая се прибавя предварително разтопения в микровълновата фурна черен шоколад.

 


5
Брауни от леща 5

Сместа се изсипва в керамична тава, на дъното на която има намокрена пергаментова хартия.

 


6
Брауни от леща 6

Сладкишът се пече в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. След това се охлажда и се нарязва.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2015
Уникална рецепта и всички са очаровани. http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2014/02/linsen-brownies.html
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2015
Невероятен вкус, а се приготвя бързо и лесно.
3.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2013
Страхотен сладкиш! Нямах ванилия и използвах есенция от горчив бадем плюс една супена лъжица \"Метакса\" и стана страшно вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Страхотно! Мисля да заменя захарта с мед, както и шоколадът с повечко какао, за да намаля калориите :)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2013
Благодаря за рецептата, стана много вкусно и бързо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: