Брауни „Червено кадифе”

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 19.01.2016
Брауни „Червено кадифе”
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
60 г натурален шоколад
3/4 ч. ч. захар
1 пакетче ванилова захар
2 яйца
100 г брашно
1 щипка сол
1/2 опаковка червена сладкарска боя
червена сладкарска боя

за горния пласт:
240 г крем сирене
50 г пудра захар
1 ванилия
1 яйце
настъргана лимонова кора


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява със солта.

2
Шоколадът и маслото се разтопяват, до получаване на гладка смес.
3
Яйцата се разбиват със захарта.
4
Прибавя се шоколадовата смес.
5
Сипва се и боята - трябва да се получи наситен червен цвят.
6
Накрая се добавят брашното и ванилията.
7
Разбърква се и сместа се изсипва в намаслена тава, с намаслена хартия за печене на дъното.
8
Тестото е доста гъсто и се разнася внимателно с лъжица.
9
Крем сиренето се разбива с яйцето, захарта и ванилията.
10
Прибавя се настърганата лимонова кора.
11
Получената гладка смес се разпределя върху шоколодовата основа и се смесва с нея, с помощта на вилица.
12
Пече се 35-40 минути в загрята на 180 градуса фурна, като се проверява с клечка за зъби. Сладкишът е готов, когато клечката остане суха, но в средата десертът е леко влажен.

13
Браунито се оставя да изстине напълно и се нарязва в желаната форма.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: