Брандат с треска

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 17.01.2014
Брандат с треска
 
Необходими продукти:
400 г филе от осолена риба треска
700 г картофи
1 връзка млад лук
сокът от 1 лимон
80 мл зехтин
8 стерилизирани краставички
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Брандат с треска
Вечерта сложете треската във вода, за да се изкисне от солта. Започнете готвенето от картофите, които се измиват, после се слагат в тенджера и се сваряват.
2
Брандат с треска 2
Изваждат се от водата, обелват се още топли и се намачкват с на пюре с едри парченца.
3
Брандат с треска 3
Кипнете вода и варете филето от треска 5-6 минути.
4
Брандат с треска 4
Нарежете наситно пресния лук. Сипете зехтина в тиган и щом се сгорещи, изсипете в него нарязания лук.
5
Брандат с треска 5
Прибавете накъсаната на парченца треска и картофите. Разбъркайте добре и гответе 5-6 минути.
6
Брандат с треска 6
Подправете по ваш вкус. Аз имам проблем с моето дете – щом чуе риба, казва веднага „не“. Тази рецепта замаскира рибата в картофите и то я приема като храна. Ако и вие имате такъв проблем – пробвайте без да му казвате, че вътре има риба.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: