Борш с телешки език

Нестандартна и много вкусна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за телешкия език:
1 телешки език
1 морков
1 глава лук
50 г глава целина
1 дафинов лист
3–4 зрънца бахар
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка

за супата:
2 с. л. олио
2 стръка праз
1 морков
2 картофа
2 глави лук
200 г червено зеле
1 малка глава червено цвекло
2 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Борш с телешки език
Езикът се измива и се слага в тенджера. Залива се със студена вода и се оставя да кипне. Отпенва се много добре.
2
Борш с телешки език 2
Добавят се предварително обелените и нарязани наедро лук, морков и целина, скилидките чесън, дафиновият лист, бахарът, черният пипер на зърна и мащерката. Готви се, докато езикът се свари добре – около 3 часа.
3
Борш с телешки език 3
След това езикът се изважда и се обелва, докато е още топъл.
4
Борш с телешки език 4
Половината език се нарязва на кубчета, а останалата част се заделя за друго ястие.
5
Борш с телешки език 5
Бульонът се прецежда и се запазва, като за супата са необходими около 2 литра.
6
Борш с телешки език 6
Лукът за супата се нарязва на полумесеци, празът – на шайби, а зелето и цвеклото – на тънки ивици.
7
Борш с телешки език 7
Лукът и празът се запържват в олиото. Сипва се доматеният концентрат.
8
Борш с телешки език 8
Налива се бульонът.
9
Борш с телешки език 9
Добавят се зелето, цвеклото и предварително нарязаните на кубчета морков и картофи. Готви се до омекване на зеленчуците.
10
Борш с телешки език 10
Слага се нарязаният език и се овкусява със сол и черен пипер.

11
Борш с телешки език 11
По желание супата се поднасят със заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: