Борш по московски

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2005
Борш по московски
 
Необходими продукти:
500 г телешки гърди
2 кренвирша
100 г шунка
300 г бяло зеле
200 г заквасена сметана
50 г краве масло
2 малки глави червено цвекло (300-400 г)
2 моркова
2 кубчета телешки бульон
4-5 стръка магданоз
1 дафинов лист
3 с. л. доматено пюре
1/4 ч. л. захар
1 щипка сол
сок от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Борш по московски
Гърдите се сваряват, като във водата се поставят кубчетата телешки бульон. Зелето се нарязва на тънки ивици.
2
Борш по московски 2
Нарязаните “на слама” цвекло и моркови се задушават за 15-20 минути в сгорещеното масло, като се поливат с лимоновия сок и с 1-2 с. л. вода. Добавят се доматеното пюре и захарта, разбърква се.
3
Борш по московски 3
Ивиците зеле се изсипват в тенджерата с месото, посолява се, добавят се задушените зеленчуци и дафиновият лист. Ври още 15-20 минути. Малко преди края се добавя нарязаната на кубчета шунка.
4
Борш по московски 4
Кренвиршите се нарязват на кръгчета, поставят се във вряща вода за 1 минута, след което се изваждат.
5
Борш по московски 5
Във всяка порция се поставят парче обезкостено месо и бланширани кренвирши, налива се от супата, поръсва се с наситнен магданоз и се добавя 1 с. л. сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: