Боровинков оцет

Подходящ за мариноване на месо, плодове и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г боровинки
500 мл ябълков оцет
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Боровинков оцет
Боровинките се слагат в керамична касерола.

2
Боровинков оцет 2
Намачкват се леко с преса за картофи.
3
Боровинков оцет 3
Заливат се с оцета.
4
Боровинков оцет 4
Поръсват се със захарта.
5
Боровинков оцет 5
Кипват се за около 5 минути.
6
Боровинков оцет 6
След това се прехвърлят в буркани и се оставят за 1 нощ в хладилник.
7
Боровинков оцет 7
Сместа се прецежда през марля, без да се притиска.
8
Боровинков оцет 8
Разпределя се в стерилизирани стъклени бутилки и се съхранява в хладилник до един месец.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2018
Би пробвал и с други плодове по тази рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2018
Интересен вкус, по-добър е от ягодовия
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: