Бонбони с пълнеж карамел

Източник: Анна Стефанова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.04.2017
Бонбони с пълнеж карамел
 
Необходими продукти:
125 г захар
60 мл сметана
30 г краве масло
60 г глюкоза
200-300 г млечен (или натурален) шоколад


Начин на приготвяне:
1
Карамелизирате захарта и добавяте останалите продукти (без шоколада).
2
Разбърквате, до хомогенизиране и оставяте сместа да се охлади.
3
В отделен съд разтопявате шоколада и от него в подходящи формички правите обвивката на бонбоните.
4
Пълните с карамелената смес и „затваряте“ бонбоните със шоколад.


Съвет:
Важно е, шоколадът да е топъл, когато го наливате във формите, а пълнежът да е добре охладен, така че да се получи гъста смес
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2018
Хм, спазих изключително точно рецептата. Единственото, което добавих от моя страна, беше прясното мляко към шоколада за топене. Бонбоните не се получиха на вид. Положих ги в силиконови формички и след като престояха дори в хлдиника, трудно се извадиха. Шоколадът веднъж вече стопен, трудно добива онази твърдост просто ей така. Може би има техника или съставка, но тя определено не е включена в тази рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: