Бонбони от кайма

Месни топчета с течен център от кетчуп
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2011
Бонбони от кайма
 
Необходими продукти:
600 г кайма смес
3 яйца
6 филии стар хляб
150 г кашкавал
3 малки глави лук
200 г кетчуп
2 с. л. рапично олио
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бонбони от кайма

Хлябът се накисва в малко вода и се омесва заедно с каймата, нарязаният наситно лук, яйцата, олиото, кимионът и сол.

 


2
Бонбони от кайма 2

С получената смес се пълнят силиконови формички като се оформят “купички”. В тях се слага кетчуп, колкото да ги напълни. Отгоре се слага кайма и се запечатват краищата, така че да се получи кръгла форма.


3
Бонбони от кайма 3

Пекат се за 6 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това се изваждат от формите, подреждат се в тава, поръсват се с натъргания кашкавал и се връщат да се запекат до златисто.

 


4
Бонбони от кайма 4

Готовите бонбони се набучват с клечки за зъби или разницветни саби и се подреждат в плато. Гарнират се с червена, жълта, зелена и оранжева чушка, изрязани в различни форми, както и с моркови и краставица, направени на спирали. Могат да се добавят и репички и маслини.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


297 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: