Бомбички от сьомга с мус от авокадо

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Бомбички от сьомга с мус от авокадо
 
Необходими продукти:
150 г пушена сьомга
150 г лимони
5 г чесън
10 мл сос „Табаско“
по 1 щипка сол и захар
50 г яйца (1 яйце)
50 г краве масло
50 г брашно
1 г сол
1 г захар
200 г авокадо
кълнове от рукола и ряпа за украса
1 г черен пипер
80 г сирене „Маскарпоне“
50 г орехи
20 г копър
10 г дижонска горчица
5 г чесън
40 г сирене „Крема“
5 г черен хайвер
5 г червен хайвер
1 г сол
30 г орехи


Начин на приготвяне:
1
Бомбички от сьомга с мус от авокадо
Авокадото за муса се обелва, нарязва се наедро, добавят се сокът от лимона, наситненият чесън, солта, захарта и сосът „Табаско“. Пасира се и се прецежда през фина цедка.
2
Бомбички от сьомга с мус от авокадо 2
Размекнатото масло, яйцето, брашното, солта и захарта за бисквитката се разбъркват до получаването на гладка хомогенна смес, която се разстила върху силиконово килимче на тънък пласт, поръсва се с нарязаните орехи и се пече на 175 градуса до златисто.
3
Бомбички от сьомга с мус от авокадо 3
Маскарпонето, орехите, скълцаният копър, дижонската горчица, крем сиренето, солта и черният пипер се разбъркват до хомогенизиране. Парчетата сьомга се поставят в завита със стреч фолио лъжица за сладолед и се пълнят със сместа. Завиват се и се оставят в хладилник да стегнат.
4
Бомбички от сьомга с мус от авокадо 4
В подходяща чиния се поставят бомбичките. Украсяват се с кълнове от рукола и ряпа, червеният и черен хайвер и муса от авокадо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: