Бомбар кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2002
Бомбар кебап
 
Необходими продукти:
1 кг свински дебели черва
250-300 г свински бут
200 г стерилизирани гъби
150 г булгур
2 свински сърца
1 глава лук
1 домат
2-3 стръка магданоз
5-6 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
2-3 щипки черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Бомбар кебап
Лукът и бутът се нарязват на дребни късчета и се запържват в загрято олио. Месото се задушава под капак, докато образувалият се месен сок се изпари напълно.
2
Бомбар кебап 2
Доматът се нарязва на кубчета и се слага при месото. Прибавят се гъби и булгур и се подправя със сол, чубрица и черен пипер. Разбърква се.
3
Бомбар кебап 3
Сърцата се заливат със студена вода и се варят до готовност. След като се охладят, се нарязват надребно и се слагат при месото. Червата се пълнят с получената смес, слагат се в глинен гювеч, заливат се с малко олио и топла вода и се пекат на 180-200 градуса до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: