Болярски бургер

Бургери, пълнени с кашкавал и краставички, поднесени с лютеница, колосло и картофени осминки
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г мляно месо
100 г кашкавал
2 кисели краставички
5–6 питки
1 глава червен лук
1/2 глава лук
1 ч. л. чубрица
1–2 щипки кимион
черен пипер и сол на вкус
лютеница за намазване

за гарнитурата:
4–5 картофа
1 ч. л. универсална подправка
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. самардала
1 щипка кимион
2–3 щипки червен пипер
100–150 мл олио

за колослото:
300 г зеле
2 моркова
1 с. л. ябълков оцет
2 с. л. майонеза
1 с. л. олио
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Болярски бургер
Мляното месо се овкусява с чубрицата, кимиона, черен пипер и сол, добавя се наситненият лук и се размесва.
2
Болярски бургер 2
Картофите се нарязват на осминки, слагат се в тенджера със студена подсолена вода и се варят 5 минути. След това се отцеждат.
3
Болярски бургер 3
Колосло се приготвя, като зелето и морковите се настъргват, продуктите за дресинга се разбиват добре и се добавят настърганите зеленчуци.
4
Болярски бургер 4
Подправките за гарнитурата се разбиват в олиото и се оставят да престоят 5 минути. Картофите се овалват в сместа, подреждат се в тава и се поливат със соса, който е останал. Пекат се 15–20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
5
Болярски бургер 5
От каймата се взима около 100 г, оформя се бургер с дупка в средата и в нея се поставят кубчета кашкавал и кисели краставички. Затварят се така, че кашкавалът и краставичките да останат във вътрешността на кюфтето. Бургерите се пекат на скара по 5–6 минути от всяка страна.
6
Болярски бургер 6
Питките се разполовяват през средата, запичат се на скарата и върху долната им половина се нанася лютеница. Слагат се колосло, кюфте и шайби червен лук и се затваря с горната половина на хлебчето. Бургерът се гарнира с картофите и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: