Болярска пита

Гост: Желязка Иванова, хотел-ресторант "Боровец"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
400 мл вода
60-70 г краве масло за намазване
50 г мая
4 яйца
1 с. л. захар
1 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Болярска пита
Маята се смесва със захарта и солта, наливат се 400 мл вода, след което се слагат трите яйца и белтъкът на четвъртото. Постепенно се сипва брашното, омесва се тесто и се оставя да втаса за 15 минути.
2
Болярска пита 2
Втасалото тесто се разделя на четири парчета, които се омесват допълнително. Всяко парче се разточва на тънка питка. Питките се слагат една върху друга, като всяка се намазва с масло. Поставят се в намазнена тава.
3
Болярска пита 3
Питките се навиват на руло. Рулото се усуква, оформя се като "охлюв", покрива се с влажна кърпа и се оставя да втаса за 1 час в намаслената тава. След това се намазва с жълтък и се оставя да втаса отново.
4
Болярска пита 4
Питата се поставя в предварително загрята до температура 200 градуса фурна и се пече до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: