Боливийски печен крем

Тази рецепта е хем боливийска, хем има здрави корени на Канарските острови. Лесен крем, който по състав наподобява крем карамела, но има няколко тънкости в приготвянето, които го правят съвсем различен
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
6 яйца
170 г захар
1 шушулка ванилия
400 г подсладено кондензирано мляко (или 200 г готово ду
2 с. л. тъмен ром


Начин на приготвяне:
1
Боливийски печен крем

Консервата с кондензирано мляко (неотворена) се вари 3 часа във вода, за да се получи гъст карамелен сос. После се отваря.

 

 


2
Боливийски печен крем  2

Половината от карамела се разбърква с рома, а останалата част се прибира в хладилник.

 


3
Боливийски печен крем  3

В купа се слагат яйцата, захарта, прясното мляко и семенцата от шушулката ванилия. Разбърква се до разтварянето на захарта.

 


4
Боливийски печен крем  4

Сместа се прецежда.

 


5
Боливийски печен крем  5

Разпределя се в 8 купички за крем брюле. Пече се в загрята на 175 градуса фурна, без вентилатор, за 35 минути.

 


6
Боливийски печен крем  6

Кремът се сервира полят със соса.


 




Съвети: Останалият гъст карамелен сос може да използвате за гарниране на млечни кремове, за намазване на палачинки, за глазура на кейкове или за добавка към сметанов крем за торта.

Ако кремът се пече на водна баня ще стане с по-мека консистенция, но в случая тя трябва да е по-твърда.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: