Бохчи с рикота и малини

Интересен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 листа фини точени кори
250 г сирене „Рикота“
2 белтъка
1 яйце
300 г малини
120 г захар
1 ванилия
кората от 1 лайм
краве масло за намазване
олио за пържене на маслена баня

за намазване:
50–100 мл вода
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер

за крема:
250 мл животинска сметана
50 мл сироп от цвят на бъз

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Бохчи с рикота и малини
Рикотата се смесва с яйцето, ванилията, настърганата кора от лайм и захарта.
2
Бохчи с рикота и малини 2
Прибавят се разбитите на сняг белтъци и внимателно се разбърква.
3
Бохчи с рикота и малини 3
Брашното се смесва с нишестето и бакпулвера, налива се водата и се бърка до хомогенизиране. Всяка кора се маже с разтопено масло и се разрязва на четири.
4
Бохчи с рикота и малини 4
Краищата на квадратите се мажат със сместа с нишесте. Във всеки квадрат се поставят по три малини и се покриват с крема от рикота.
5
Бохчи с рикота и малини 5
Завиват се бохчи. Пържат се на маслена баня, като температурата на олиото трябва да е 170–180 градуса. Изваждат се и се отцеждат от мазнината.
6
Бохчи с рикота и малини 6
Сметаната се разбива, докато стане пухкава. Налива се сиропът и се разбърква.
7
Бохчи с рикота и малини 7
Бохчите се поднасят със сметаната и по желание се декорират с малини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: