Бохча

Източник: Силвена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.06.2015
Бохча
Бохча
 
Необходими продукти:
пилешки гърди
лук
кашкавал
1 червена чушка
пушен бекон
сол, черен пипер, кимион, къри и риган на вкус

за хляба:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
50 г грис
300-350 мл топла вода
сол
зехтин


Начин на приготвяне:
1
В тиган сложете малко зехтин и когато се сгорещи, сложете лука и го задушете за 1-2 минути. След това добавете пилешкото, бекона и червената чушка и задушете, до готовност на месото. Накрая овкусете с подправките.
2
За хляба пресейте брашното в дълбока купа и добавете гриса. В отделен съд разтворете маята в топлата вода, като добавите щипка захар и малко зехтин. Смесете я с брашното и замесете меко тесто, което да не лепне по пръстите. Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си. Изпечете хляба в загрята на 170-180 градуса фурна, с вентилатор.
3
Изчакайте хлябът да истине и отрежете горната му част, за да се получи нещо като капаче. Издълбайте средата, но не прекалено много, за да не се изтънят стените. Наредете на дъното кашкавал и изсипете част от плънката. Наредете още 1 ред кашкавал и така - до изчерпване на плънката.
4
Увийте бохчата във фолио, за да не стане прекалено твърда и да изгори и я изпечете за 15 минути в загрята фурна.


Съвет:
Сервира се топла, по желание с купичка таратор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
моята бохча в гювече
1.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Аз я направих в гювече и малко излезе от него..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: