Бобена салата със суджук

Класика е у нас да се поднася боб със суджук, но и тук ние имаме своя представа как да се случват по-различно нещата
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2012
Бобена салата със суджук
 
Необходими продукти:
500 г едър бял боб (от консерва)
100 г суджук
1/2 глава лук
1/2 връзка пресен лук
50 мл зехтин
2 с. л. винен оцет
1 ч. л. джоджен (пресен)
прясна мента за гарниране
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бобена салата със суджук

Лукът и суджукът се нарязват натънко и се запържват на тиган, в половината от зехтина.


2
Бобена салата със суджук 2

Прибавя се отцеденият боб и се овкусява с джоджена, сол и черен пипер.


3
Бобена салата със суджук 3

Съдът се сваля се от котлона и се налива оцетът и останалият зехтин. Прибавя се и наситнения пресен лук.


4
Бобена салата със суджук 4

Салатата се оставя да престои 1 – 2 часа в хладилник, преди да се поднесе, като се украсява с клонки мента. За оформянето може да си помогнете с ринг.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: