Бобена салата с прошуто и мармалад от лук

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Бобена салата с прошуто и мармалад от лук
 
Необходими продукти:
100 г бял боб от консерва
100 г червен боб от консерва
50 г прошуто
10 г лук
50 мл червено вино
50 мл тъмен балсамов оцет
30 г кафява захар
30 мл глюкоза
50 мл сладък чили сос
5–6 стръка див лук
сол, зехтин, светъл балсамов оцет на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва до златисто в зехтин. Прибавят се захарта и глюкозата и се наливат виното и тъмният балсамов оцет. Оставя се на слаб огън, докато
течността се редуцира.

2
Белият боб се почиства от люспите, намачква се и се прибавя към мармалада от лук. Червеният боб се овкусява с балсамов оцет, зехтин, чили соса и нарязания наситно див лук.
3
Прошутото се нарязва на слайсове и се запича на тиган от двете страни.
4
Ястието се сервира в затоплени съдове. За по-добра визия отделните съставки могат да бъдат аранжирани самостоятелно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


263 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: