Боб със свинско и пушена сланина

Едно класическо ястие за зимата
Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2013
Боб със свинско и пушена сланина
 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка
800 г дребен боб
300 г пушена сланина
2 глави лук
3 моркова
350 г домати на кубчета от консерва
60 мл зехтин
1 с. л. чубрица
1 с. л. девесил
1 с. л. джоджен
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб със свинско и пушена сланина

Бобът се накисва от предната вечер. Сварява се до готовност, като първата вода се отстранява. Оставя се във водатата от варенето, която трябва да е до неговото ниво.

 


2
Боб със свинско и пушена сланина  2

Лукът и морковите се нарязват наситно и се запържват в зехтина, докато леко омекнат.

 


3
Боб със свинско и пушена сланина  3

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва при зеленчуците закратко.

 


4
Боб със свинско и пушена сланина  4

Прибавят се чубрицата, девесила, джоджена, доматите и наситнения магданоз.

 


5
Боб със свинско и пушена сланина  5

Задушава се за около 5 минути и се прехвърля при боба. Разбърква се.

 


6
Боб със свинско и пушена сланина  6

Овкусява се със сол и черен пипер и отгоре се слагат ленти от тънко нарязаната сланина. Ястието се запича в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 минути, с капак и още 40 – без.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2013
Много добре се получи.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
Най- вкусният боб, който съм яла
1.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: