Боб със свински рула

Необичайно елегантна яхния на любимото свинско с гарнитура от боб
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за боба:
100 г боб
1 консерва домати на кубчета (400 г)
5 скилидки чесън
2 глава лук
2 с. л. олио
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

за рулата:
800 г свинско контрафиле
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. олио

за плънката:
6 ленти прошуто
4 ленти бекон
2 моркова
2 глави червен лук
4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Боб със свински рула
Бобът се накисва от предния ден. След това се сварява, като първата вода се изхвърля. Контрафилето се почиства и се реже на 6 равни парчета. Всяко парче се разтваря с остър нож, изтънява се и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Боб със свински рула 2
Лукът за плънката се реже на полумесеци, а морковите се настъргват. Запържват се в олиото закратко заедно с наситнения чесън. Изваждат се в купа и към тях се добавят наситнените магданоз и бекон.
3
Боб със свински рула 3
Изваждат се в купа и към тях се добавят наситнените магданоз и бекон.
4
Боб със свински рула 4
Върху всяко парче месо се поставя лента прошуто и отгоре се слага от плънката. Завиват се рула, които се захващат с клечки за зъби.
5
Боб със свински рула 5
Загрява се олио и в него се запържва месото. Изважда се.
6
Боб със свински рула 6
Лукът за боба се реже на не много ситно, чесънът се накълцва и се запържват в олиото. Добавят се доматите, овкусява се с риган, сол и черен пипер.
7
Боб със свински рула 7
Сипва се бобът и 2 черпака от водата, в която се е варил.
8
Боб със свински рула 8
Слага се месото и се готви 10–15 минути на слаб огън под капак.
9
Боб със свински рула 9
Месото се изважда и се реже на шайби. Сервира се с боба.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2014
С месо от заклано прасе-туко що
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2013
Получи се страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: