Боб със салвия по тоскански

Подправен с т.нар. у нас градински чай, бобът придобива невероятен вкус. Просто и лесно за приготвяне ястие на което можете да се насладите по всяко време на годината
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2015
Боб със салвия по тоскански
 
Необходими продукти:
500 г стар бял боб
4 скилидки чесън
1 пеперончино
1 морков
1/2 глава лук
1 стрък селари
5 с. л. зехтин
1 връзка салвия
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб със салвия по тоскански

Бобът се накисва за 1 нощ в студена вода. Скилидките чесън, лукът, морковът и селарито се наситняват, изваждат се семките на пеперончиното, салвията се измива.

 


2
Боб със салвия по тоскански 2

Всички продукти, без салвията, се слагат в тенджера, прибавя се половин литър студена вода, сипва се зехтин и се оставя да се готви на минимална сила на огъня 2–3 часа. Салвията се слага 15 минути преди боба да е готов. Посолява се.

 


3
Боб със салвия по тоскански 3

От време на време се добавя вряла вода. Когато е готов, салвията се изважда.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2020
Салвията предава много фин вкус на ястието. Аз запържих листенцата в мазнината докато станаха хрупкави, отстраних ги и използвах олиото за лука и другите зеленчуци. Малко преди да сваля от котлона вече готовото ядене, върнах салвията обратно и сервирах. Беше много вкусно, обезателно ще повторя!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Семпъл и изчистен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: