Боб с наденица

Един по-различен вариант на добре познатото и любимо ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пушена наденица
150 г бекон
250 мл пилешки бульон
200 мл червено вино
2 консерви бял боб от консерва (400 г)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 стръка праз (бялата част)
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 морков
2 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб с наденица
Беконът се нарязва на средно големи кубчета, а наденицата – на дебели шайби. Запържват се в сух тиган до златисто и се изваждат.
2
Боб с наденица 2
Празът, морковът, целината и чесънът се нарязват на малки кубчета. Запържват се в мазнината от бекона и наденицата.
3
Боб с наденица 3
Прибавя се брашното, разбърква се, докато се запържи до златисто. Налива се виното.
4
Боб с наденица 4
Щом се редуцира, в съда се връщат беконът и наденицата.
5
Боб с наденица 5
Налива се бульонът, разбърква се добре, за да се размие брашното, прибавят се наситнените мащерка и розмарин, доматите и отцеденият боб. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Боб с наденица 6
Вари се още десетина минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2024
Не съм впечатлена.
3.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2022
Вкусна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2021
Супер лесна и бърза рецепта. Стана много вкусно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2018
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


255 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: