Корейски ориз в уок
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
03.03.2014 Здравейте приятели! Рецептата ви е страхотна и е нещо като национално бразилско и португалско ястие, популярно като Фейжоада . Имах удоволствието преди около месец да я опитам в оригинал на парти у моя добра приятелка от бразилски произход. Не съм предполагала, че един боб с месо може да бъде толкова вкусен. Единственото допълнение беше сварен бял ориз подобно на популярния у нас пилаф. Естествено я помолих и за рецептата и пояснения за приговянето. Освен нещата описани във вашия вариант се добавят и малко домати /аз ползвах 2 с.л. доматено пюре/ и преди да се изсипе запръжката при боба се пасира с пасатора до хомогенност, като може да се добави малко от водичката на боба. Тънкоста при това ястие било да се готви на бавен огън продължително време и да се консумира с добра и весела компания :)
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...