Боб с кисело зеле в оризова торбичка

Измайсторено от гост готвача Андрей Стоилов
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2011
Боб с кисело зеле в оризова торбичка
 
Необходими продукти:
90 г бял боб
90 г шарен боб
150 г кисело зеле
30 г праз
20 г морков
2 скилидки чесън
3 листа оризова кора (кръгла, използва се за суши)
200 мл зеленчуков бульон
1 с. л. брашно
7–8 листа прясна мента
2 щипки чубрица
1/2 с. л. червен пипер
3 пера див лук
сол и черен пипер на вкус
зехтин за запържване

за чушковия бешамел:
1 суха червена чушка
60 г брашно
150 мл зеленчуков бульон
150 соево мляко
30 мл зехтин
1 с. л. червен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб с кисело зеле в оризова торбичка

Двата вида боб се сваряват и се отцеждат от водата. В тиган се сгорещява зехтин и в него се запържват наситнените моркови, праз и чесън.


2
Боб с кисело зеле в оризова торбичка 2

Слагат се двата вида боб, нарязаното наситно кисело зеле и брашното. Овкусява се с червен и черен пипер, мента, чубрица и сол . Разбърква се и се налива бульона. Прехвърля се в тава и се запича в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.


3
Боб с кисело зеле в оризова торбичка 3

Брашното за бешамела се запържва в загретия зехтин. Слагат се наситнената чушка и соевото мляко. Разбърква се и се овкусява със сол и червен пипер.


4
Боб с кисело зеле в оризова торбичка 4

Дивият лук се бланшира за кратко във вряла вода и след това се шокира в студена.


5
Боб с кисело зеле в оризова торбичка 5

Оризовите кори се потапят във вода за кратко.


6
Боб с кисело зеле в оризова торбичка 6

Слагат се купички и във всяка се поставя от плънката. Завързват се с див лук. В чинии се слага от бешамела и отгоре се поставя по една торбичка. Украсява се с листа мента.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: