Боб по драгановски

С гроздова ракия и български подправки, по любимата рецепта на историка проф. Драгомир Драганов
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г шарен боб
50 мл гроздова ракия
1 глава лук
1 морков
1 ч. л. сух джоджен
1 ч. л. чубрица
1-2 ч. л. сол
1/2 глава лук
1 к. ч. олио
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Боб по драгановски
Бобът се поставя в тенджера под налягане и се кипва. Добавят се наситнените лук и морков, подправя се с чубрица и се налива ракията. Тенджерата се затваря и фасулът се вари до готовност. Посолява се.
2
Боб по драгановски 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио. Поръсва се с червен пипер, слага се доматеното пюре и след 1-2 минути се наливат 2 черпака от сварения боб. Разбърква се.
3
Боб по драгановски 3
Запръжката се сипва в боба. Ястието се подправя с джоджен, кипва се отново и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: