Боб на тиган

Боб, но не какъв да е, а на тиган
Източник: Бон Апети
Дата: 06.05.2011
Боб на тиган
 
Необходими продукти:
200 г белен боб
сол на вкус
200 г сирене „Халуми“
200 г домати от консерва
1/4 връзка мащерка
1/4 връзка мента
1/4 връзка джоджен
2–3 сухи червени чушки
1 корен пащърнак
1/5 глава целина
2–3 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
олио за запържване


Начин на приготвяне:
1
Боб на тиган

Бобът се залива със студена вода и се вари. Когато водата кипне, той се прецежда, налива се вода и отново се кипва. Бобът се прецежда и се измива със студена вода.


2
Боб на тиган 2

Морковите, лукът, чесънът, пащърнакът и целината се режат на дребни кубчета. Най-напред в олио се запържват лукът, чесънът и целината, докато си пуснат ароматите, след това се добавят пащърнакът и морковите.


3
Боб на тиган 3

Когато зеленчуците омекнат, се прибавя бобът.


4
Боб на тиган 4

Чушките се слагат във вряла вода, за да омекнат.


5
Боб на тиган 5

След като бобът се запържи, към него се долива от водата на чушките.


6
Боб на тиган 6

Прибавят се пасираните домати, наситнените пресни билки и нарязаните на средни парчета чушки. Ястието къкри на огъня около 30–40 минути, като се разбърква от време на време, докато се сгъсти. Посолява се.


7
Боб на тиган 7

Бобът се гарнира със запечено сирене „Халуми“.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


311 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: