Боб левеш

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2005
Боб левеш
 
Необходими продукти:
3 дебърцини (200 г)
200 г червен фасул
50 г глава целина
1 глава лук
1 скилидка чесън
2-3 стръка магданоз
150 мл течна сметана
50 г свинска мас
2-3 с. л. брашно
1 с. л. оцет
1 щипка естрагон
1 1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Боб левеш
Фасулът се залива с 200 мл вода. След като набъбне, се изцежда и се залива с 2 литра вода. Вари се заедно с цялата глава лук, нарязания на кубчета морков, почистената и наситнена целина. Вари се още 15-20 минути.
2
Боб левеш 2
Брашното се запържва до златисто в предварително загрятата свинска мас (около 1 минута). Съдът се оттегля от котлона, добавят се наситнената скилидка чесън и червеният пипер.
3
Боб левеш 3
Наливат се 5-6 черпака от супата, като се бърка. Сместа се изсипва в супата, главата лук се отстранява, посолява се.
4
Боб левеш 4
Дебърцините се нарязват на колелца и се изсипват при супата. Налива се оцетът. Ври 5 минути и се подправя с наситнения магданоз и естрагона, налива се течната сметана. Кипва се и се оттегля от котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: