Боб чорба с пушени гърди

Унгарска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г червен фасул
200 г пушени гърди
100 г заквасена сметана
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
2 стръка магданоз
2 с. л. свинска мас
1 с. л. червен пипер
3 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Боб чорба с пушени гърди
Фасулът се измива и се накисва в гореща вода, докато набъбне. След това се залива със студена вода, кипва се и се отцежда.
2
Боб чорба с пушени гърди 2
Морковът, лукът и пушените гърди се нарязват на кубчета.
3
Боб чорба с пушени гърди 3
Набъбналият боб се залива с 1200 мл студена вода и се вари под налягане заедно със зеленчуците и част от нарязаното месо.
4
Боб чорба с пушени гърди 4
Останалата част от пушените гърди се запържва в свинската мас.
5
Боб чорба с пушени гърди 5
Прибавят се червеният пипер, брашното и нарязаните скилидки чесън, като се бърка.
6
Боб чорба с пушени гърди 6
Запръжката се разрежда с няколко черпака от чорбата и се разбърква със заквасената сметана.
7
Боб чорба с пушени гърди 7
Бобът се посолява и се поръсва с магданоз.
8
Боб чорба с пушени гърди 8
Сипва се запръжката, чорбата се вари още 5 минути под налягане и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: