Боб чорба с лук, моркови и копър

Постна бобена супа със зеленчуци и български подправки
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.03.2015
Боб чорба с лук, моркови и копър
 
Необходими продукти:
500 г боб
2 големи моркова
1 глава лук
2 с. л. сушени зеленчуци
1 с. л. универсална подправка на зеленчукова основа
1 шепа семена копър
чубрица, сушена целина и джоджен (по желание)
вода


Начин на приготвяне:
1
Измийте боба и го накиснете в студена вода за минимум 8 часа. Сменете водата в тенджерата и сложете боба да се вари на силен огън.
2
5 минути след като водата кипне, я излейте и сипете студена. Намалете леко силата на огъня и оставете боба да се вари, докато люспите не започнат да се отделят от зърната, като ги духнете.
3
Ако е нужно, по време на варенето доливайте вода, а също така и отпенвайте.
4
Наситнете лука, а морковите нарежете на кубчета. След като люспите на бобените зърна започнат да се отделят, като ги духнете леко, добавете първо лука и варете 5 минути.
5
След това добавете сухите подправки и морковите, и оставете да се готви още 7-8 минути на слаб огън.
6
На финала опитайте чорбата. Ако ви се стори безсолна или пък прецените, че липсва друга подправка – добавете я.
Готви се 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: