Блонди

Кейк с два вида брашно, много шоколад и орехи
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
2 яйца
1 ч. ч. кафява захар
6 с. л. краве масло
100 г черен шоколад
50 г орехи
1 ванилия
1/2 ч. л. бакпулвер
1/3 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Блонди

В купа се смесват маслото (размекнато на стайна температура) и захарта. Добавят се яйцата и ванилията. Разбива се с миксер до получаване на хомогенна смес.

 

 

 


2
Блонди 2

Сипват се двата вида брашно, бакпулверът и солта. Разбива се с миксер до хомогенизиране.

 


3
Блонди 3

Шоколадът се нарязва на парченца и се добавя към тестото. Орехите се нарязват и също се добавят. Разбърква се с шпатула.

 


4
Блонди 4

Сипва се в тавичка, намазана с масло и поръсена със захар. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. Оставя се да се охлади и се рнарязва на 12 парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2020
Според мен захарта е много, сложих половин чаша и стана страхотен!
4.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2018
Използвах 170гр кафява захар, 120гр масло (но следващия път бих намалила количеството!) и около 100гр сумарно брашно от двата вида - винаги приготвям сладките с точни грамажи, а чашите и лъжиците определено ме объркват :) Блондито се получи много вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Наистина страхотна рецепта :) Браво
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Направих този сладкиш.Пекох го без вентилатор,на 180 градуса,за 30мин.Наистина е много вкусен.Благодаря за точната рецепта.Вие сте истински професионалисти.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много е вкусен, но ми се струва, че не му трябва печене с вентилатор, тъй като го изсуши.Въпреки това, вкуса е страхотен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: