Благият тиквеник на Преславска

ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.11.2009
Благият тиквеник на Преславска
 
Необходими продукти:
1 пакет точени
1 кг тиква (настъргана на ситното ренде)
около 1 к. ч. нарязани наедро орехи
1 к. ч. захар
1 пакетче канела
1 к. ч. стафиди (заляти догоре с уиски)
кората на 1 лимон (настъргана наситно)
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
уискито, в което са киснали стафидите


Начин на приготвяне:
1
Корите се навиват две по две, като преди това се поръсват с малко олио и отгоре се разпределя плънка.

2
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Когато корите придобият желаният от вас цвят, може фурната да се изключи.

3
Врелият тиквеник се залива със студения сироп, увива се тавата с вестник и отгоре се поставя хавлия, за да се задуши, догато изстива. Може да се консумира с каквото искате или не искате, аз го изконсумирах с кафенце. Ако не сте яли тиквеник с аромат на великден, това е вашият шанс то и времето едно такова, ще кажеш Великден идва, не - Коледа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Описанието на приготвянето не е пълно!!! Как се приготвя плънката и как сиропа???
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: