Битербален

Нидерландия
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сварено и охладено говеждо месо
150 г сирене “Гауда”
120 г масло
120 г брашно
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. горчица
300 мл прясно мляко
300 мл телешки бульон
1-2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня

за панировката:
1 ч.ч. брашно
4 яйца
1 ч.ч. галета
за приятелите бутилка Coca Cola


Начин на приготвяне:
1
Битербален
Лукът и чесънът се наситняват и се сотират за кратко в загрятото масло.
2
Битербален 2
Сипва се брашното и се запържва. Наливат се бульонът и прясното мляко и се бърка, докато се получи много гъст сос Бешамел.
3
Битербален 3
В съда се сипват настърганото сирене, накълцаното месо, горчицата. Овкусява се със сол, пипер и индийско орехче. Сместа се разбърква хубаво.
4
Битербален 4
Съдът се маха от котлона, прехвърля се в тава, покрива се с фолио и се оставя да се охлади.
5
Битербален 5
От сместа се оформят топчета, които се овалват в брашно, разбити яйца и галета.
6
Битербален 6
Пържат се на маслена баня до готовност, изваждат се и се оставят да се отцедят от излишната мазнина върху кухненска хартия.
7
Битербален 7
Сервират се горещи, по желание с горчица в добра компания приятели и Coca Cola.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2021
Много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: