Бисквити с течен шоколад

И аромат на масло
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2013
Бисквити с течен шоколад
 
Необходими продукти:
250 г брашно
160 г тъмна захар „Демерара“
220 г краве масло
1/4 ч. ч. какао
1 с. л. инстантно кафе
1 ванилия
1 щипка сол
200 г течен шоколад за слепване


Начин на приготвяне:
1
Бисквити с течен шоколад

Маслото (размекнато на стайна температура) се разбива със захарта, с миксер, докато стане на крем.

 


2
Бисквити с течен шоколад 2

В друга купа се смесват брашното и инстантното кафе, предварително разтворено в 2 с. л. топла вода. Прибавят се какаото, солта и ванилията.

 


3
Бисквити с течен шоколад 3

Двете смеси се съединяват. Бърка се до получаването на гладко тесто. Прибира се в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение за около 1 час.

 


4
Бисквити с течен шоколад 4

След това тестото се разделя надве и се разточва на кори с дебелина 0,5 см между два листа пергаментова хартия.  От него се изрязват 30 кръга с ринг.

 


5
Бисквити с течен шоколад 5

Поставят се в 2 тави със силиконови килими на дъното и се пекат в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути.

 


6
Бисквити с течен шоколад 6

Когато са готови, се изваждат от фурната и се охлаждат. Накрая се слепват две по две с течен шоколад.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2015
Много вкусна комбинация от шоколад с привкус на кафе :) Силно препоръчвам
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Това е първата рецепта от Лора и Стоян, която нещо не ми се получи. Тестото ми се оказа много меко. Реших, че ще стегне, но не би. Въобще не успях да нарежа кръгчетата. Изпекох го като кора и ще го използвам за нещо друго. Сигурна съм, че проблемът е в брашното. Още две печива по изпробвани рецепти не се държаха както трябва. Ще опитам отново, защото вкусът на изпеченото тесто е страхотен, и ще докладвам.
2.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
Тестото стоя около 3 часа в хладилника. А маслото беше мандраджийско. Миришеше много вкусно, но кой знае какво е било. Следващия път ще имам предвид препоръките ти. Много благодаря!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Може би не е стояло достатъчно в хладилника. Аз обикновено когато правя маслено тесто го слагам направо в камерата, за да стегне по-бързо и да бъде по-твърдо. Може също да е станало така ако си използвала краве масло смес. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: